2242024284 Χριστόδουλου Τσιγάντε, Μαρμαρωτό, τ.θ. 162, Κως zervos.paylos@gmail.com
hero image

 

ΜΟΝΩΣΗ


 

ΜΟΝΩΣΗ ΔΟΜΑΤΟΣ

► Υγρομόνωση με πολυουρία 

Η πολυουρία (polyurea) είναι η πλέον σύγχρονη και εξελιγμένη μέθοδος στεγανοποίησης παγκοσμίως. Είναι η ιδανική λύση για εκτεθειμένες ταράτσες λόγω της αντοχής της και της αξιοπιστίας της και ειδικά στην Ελλάδα με τα ιδιαίτερα θερμά καλοκαίρια λόγω της πιστοποίησης που έχει ως ψυχρό υλικό.

Η πολυουρία δεν είναι ένα μόνο υλικό. Είναι ένα πολυμερές το οποίο προέρχεται από την χημική αντίδραση δύο συστατικών (Α + Β).  Τα συστατικά γίνονται ανάμειξη μέσω ειδικού εξοπλισμού και άμεσα ακολουθεί ο ψεκασμός τους στην επιφάνεια που θέλουμε να στεγανοποιήσουμε.

Το τελικό υλικό δημιουργεί μια πολύ ελαστική και ταυτόχρονα ανθεκτική ενιαία μεμβράνη, αδιαπέραστη από το νερό και την υγρασία, με υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και τη μηχανική καταπόνηση.
Έχει δεκάδες εφαρμογές σε πολλές διαφορετικές επιφάνειες καλύπτοντας ακόμα και τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εφαρμογές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα ίδια άριστα αποτελέσματα είτε ως τελική στρώση στεγανοποίησης σε εκτεθειμένα δώματα (π.χ. υγρομόνωση ταράτσας)  είτε ως καλυμμένη στρώση στεγανοποίησης (π.χ. στεγανοποίηση πριν την εφαρμογή τσιμεντοκονίας και πλακιδίων).

Πλεονεκτήματα του συστήματος ψεκαζόμενης πολυουρίας
♦ Σχεδόν μηδενικό βάρος
♦ Εκπληκτική υγρομόνωση. Δημιουργεί μια ενιαία και αδιαπέραστη μεμβράνη
♦ Χαμηλό κόστος εφαρμογής
♦ Μεγάλη αντοχή σε λιμνάζοντα νερά
♦ Προσφέρει ανακλαστική θερμομόνωση (ψυχρό υλικό)
♦ Γρήγορη εφαρμογή. Παράδοση σε 2-3 μέρες
♦ Υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό και σκισίματα
♦ Προσφέρει μερική βατότητα. Έχει υψηλές μηχανικές αντοχές
♦ Μπορεί να γίνει εφαρμογή όλες τις εποχές του χρόνου
♦ Μακροχρόνια προστασία στεγάνωσης (άνω 30 έτη)
♦ Εξαιρετική πρόσφυση σε διάφορα υποστρώματα 
♦ Γεφύρωση των ρωγμών του υποστρώματος
♦ Έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε προεργασίες (υδρορροές, χτίσιμο στηθαίων κ.τ.λ.)

 

 

 ► Θερμομόνωση με πολυουρεθάνη

Η πολυουρεθάνη είναι το αποτέλεσμα της χημικής αντίδρασης δυο διαφορετικών πρώτων υλών, της πολυόλης και του ισοκυανικού. Η χημική αντίδραση είναι εξώθερμη (παράγεται θερμότητα κατά την εξέλιξη της) και διαρκεί 15-20 δευτερόλεπτα. Η πολυουρεθάνη που παράγεται είναι αφρώδες υλικό με μικροκυψέλες στη μάζα της που πληρούνται με φρέον, στο οποίο οφείλεται και η θερμομονωτική της δράση. 

Πολλές φορές συγχέονται τα πολυουρεθανικής βάσης επαλειφόμενα υλικά με την ψεκαζόμενη αφρώδη πολυουρεθάνη. Βεβαίως ο αφρός πολυουρεθάνης παράγεται από συγκεκριμένο μηχάνημα στο οποίο εισάγονται οι πρώτες ύλες που προαναφέρθηκαν, ενώ τα επαλειφόμενα υλικά με πολυουρεθανική βάση εφαρμόζονται με ρολά. Οπότε δεν υπάρχει και η ίδια απόδοση στη μονωτική τους δράση, γι' αυτό εμείς χρησιμοποιούμε αποκλειστικά αφρό πολυουρεθάνης για καλύτερο αποτέλεσμα.


Η μόνωση ταράτσας, τοίχου, πυλωτής, ελλενίτ και κεραμιδιών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη θερμικής άνεσης για τους ενοίκους. Η μόνωση μειώνει την ανεπιθύμητη απώλεια θερμότητας ή την υπερβολική ύπαρξη της, προστατεύει το σπίτι από τη ζέστη, το κρύο και την υγρασία. Επίσης αυξάνει το κέρδος σας καθώς μειώνει τις απαιτήσεις των συστημάτων θέρμανση και ψύξης, όπως καλοριφέρ, Air Condition, Σόμπες κτλ.

Η πολυουρεθάνη είναι το πιο κατάλληλο υλικό για μόνωση κτιρίων, σωληνώσεων, δεξαμενών, εργοστασίων, ψυγείων, θερμοσίφωνων, και πολλών άλλων εφαρμογών. Αυτό, λόγω των άριστων ιδιοτήτων της: έχει τον πιο χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας από όλα τα υλικά λ=0,023 Kcal/mh°C. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται το πιο μικρό πάχος για να πετύχουμε την απαιτούμενη μόνωση.

 

Πλεονεκτήματα του συστήματος ψεκαζόμενης πολυουρεθάνης
♦ Είναι πολύ ελαφριά (45Kgr/m3 )
♦ Έχει μεγάλη ελαστικότητα (αντοχή σε σεισμούς)
♦ Δέχεται φορτία
♦ Αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες
♦ Αντέχει σε όλα τα χημικά
♦ Δεν καίγεται (αυτοσβηνόμενη)
♦ Πληροί τους διεθνείς κανονισμούς υγιεινής
♦ Έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής

 

 


 


 


 

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΩΝ

Για την θερμομόνωση των τοίχων έχουμε την επιλογή της εξωτερικής θερμομόνωσης, εσωτερικής. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι η εξωτερική θερμομόνωση παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων μεθόδων με βασικότερο αυτών το καλύτερο θερμομονωτικό αποτέλεσμα, αφού δημιουργεί ένα κέλυφος στο κτίριο εκμεταλλεύοντας πλήρως όλα τα δομικά του στοιχεία.

 

► Εξωτερική θερμομόνωση

Κατά την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης σε κτίριο τοποθετούμε σε όλες τις κατακόρυφες εξωτερικές επιφάνειες των τοίχων  θερμομονωτικό υλικό.  Δηλαδή “ντύνουμε”  εξωτερικά το κτίριο χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον διογκωμένη πολυστερίνη. Έτσι πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα θερμομόνωσης αφού εκμεταλλευόμαστε την θερμοχωρητικότητα των τοίχων. Ακόμα προστατεύουμε τους τοίχους του κτιρίου από τις καιρικές μεταβολές και μας δίνεται η δυνατότητα να ανακαινίσουμε εξωτερικά το κτίριο μας αφού οι αρχιτεκτονικές επιλογές πάνω από το σύστημα είναι απεριόριστες. 

 


► Εσωτερική Θερμομόνωση

Η εσωτερική μόνωση των τοίχων αποτελεί την παραδοσιακή μέθοδο θερμομόνωσης του σπιτιού μας. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αντικατασταθεί από την εξωτερική θερμομόνωση και εφαρμόζεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που δεν μπορεί να εγκατασταθεί η εξωτερική.  Η εφαρμογή της γίνεται στην εσωτερική πλευρά των τοίχων όπου οι τοίχοι επενδύονται με θερμομονωτικό υλικό. Ωστόσο τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι λιγότερο αποδοτικά και δεν προτιμάται.