2242024284 Χριστόδουλου Τσιγάντε, Μαρμαρωτό, τ.θ. 162, Κως zervos.paylos@gmail.com
hero image

 

ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 

 

1. Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Οι μεταλλικές κατασκευές έχουν μακρά παράδοση στο χώρο των κτιριακών έργων μεγάλου μεγέθους αλλά και σπίτια. Σήμερα, με την τεχνολογική εξέλιξη στα υλικά επένδυσης, στις μεθόδους βαφής και στα μονωτικά υλικά αποτελούν την προσφορότερη λύση για βιομηχανικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, supermarkets, εμπορικά κτίρια, κτίρια γραφείων, αλλά και για κατοικίες.


ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα χρησιμοποιούμενα υλικά έχουν υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, ενώ η εργοστασιακή παραγωγή είναι άρτια. Ειδικά για την σεισμογενή περιοχή της Ελλάδος, η κατασκευή μεταλλικών πλαισίων αρθρωτών στη βάση εγγυάται την πλήρη αντισεισμικότητα.

Το μέλλον είναι δεδομένο ότι είναι χτισμένο από χάλυβα. Ένα κομμάτι από το μέλλον είναι και οι γνωστοί σε όλους μας ουρανοξύστες. Τα γιγαντιαία αυτά κτίρια είναι η απάντηση στην περίεργη αλλά συνηθισμένη ερώτηση αν και κατά πόσο τα χαλύβδινα κτίρια αντέχουν στο σεισμό.

Τα μεταλλικά κτίρια παρέχουν ασφάλεια απέναντι σε κάθε καιρικό φαινόμενο, ακόμα και σε αυτό των κεραυνών αφού αποτελούν έναν κλωβό ο οποίος μεταφέρει τον ηλεκτρισμό στο έδαφος λειτουργώντας σαν γείωση.

Οι σύνδεσμοι δυσκαμψίας (χιαστί) και οι σύγχρονες μέθοδοι ενώσεων που χρησιμοποιούνται σε αυτού του είδους τα κτίρια παρέχουν την ασφάλεια που απαιτείται έναντι οριζοντίων φορτίσεων όπως εκείνες του ανέμου και του σεισμού.

 


ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η ποικιλία των υλικών επένδυσης, οι χρωματικοί συνδυασμοί και οι προσοχή στις λεπτομέρειες δίνουν στα κτίρια μας, μια ξεχωριστή όψη που καλύπτει όλες τις αρχιτεκτονικές απαιτήσεις.

Η επιλογή του χάλυβα ως κύριου υλικού από το οποίο θα αποτελείται ο σκελετός ενός κτιρίου αυτομάτως  μας "λύνει τα χέρια" σε σχέση με τη φόρμα ενός κτιρίου. Μπορούμε με ελάχιστο συγκριτικά κόστος να πετύχουμε αρχιτεκτονικές μορφές δυσπρόσιτες ή πολλές φορές και αδύνατες να επιτευχθούν με άλλα υλικά όπως το οπλισμένο σκυρόδεμα, το ξύλο, τη φέρουσα τοιχοποιία από λίθους κ.α.

Τα μεγαλύτερα θαύματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής οφείλονται στην ύπαρξη του χάλυβα στον φέροντα οργανισμό τους. Οι γνωστοί σε όλους ουρανοξύστες, οι γέφυρες τεραστίων ανοιγμάτων και τόσα άλλα θα ήταν αδιανόητα χωρίς την ύπαρξη του χάλυβα στον φέροντα οργανισμό.

Τα σύγχρονα υλικά πλήρωσης όπως υαλοπίνακες, κασέτες αλουμινίου, χάλυβα και inox,κυματοειδής και τραπεζοειδής λαμαρίνα, ξύλινα πάνελς κ.α. καθώς και νέες μέθοδοι κατασκευής τοίχων πλήρωσης σύμμεικτων κατασκευών επιφέρουν πραγματική επανάσταση στην αισθητική και τη λειτουργικότητα χωρίς να αποκλείονται οι παραδοσιακοί τρόποι εμφάνισης των όψεων. Η διαφορά έγκειται αποκλειστικά και μόνο στον σκελετό του κτιρίου. Η εξωτερική όψη είναι πλέον επιλογή μας.

 ΜΙΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Ο μεγαλύτερος χρόνος για την άφιξη των υλικών στο εργοτάξιο είναι 1-2 μήνες. Στο διάστημα αυτό μπορεί να κατασκευαστεί η θεμελίωση και το δάπεδο. Ο χρόνος συναρμολόγησης κυμαίνεται ανάλογα με την επιφάνεια του κτιρίου.
 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η οικονομία είναι συνυφασμένη με τα κτίρια από χάλυβα.

Η σύγκριση με άλλους τρόπους κατασκευής κτιρίων ή γεφυρών είναι συντριπτικά ευνοϊκή υπέρ της χρήσης χάλυβα στον φέροντα οργανισμό.

Στη μείωση του κόστους συμβάλλουν παράγοντες όπως:
• Ασύγκριτη ταχύτητα ανέγερσης.
• Μεγάλη διαφορά κόστους κτιρίων ιδιαίτερα για μεγάλα ανοίγματα ή ύψη.
• Πλήρης εκμετάλλευση του χώρου καθώς δεν έχουμε μεγάλους νεκρούς χώρους από υποστυλώματα ή δοκούς.
• Ο ελάχιστος συντελεστής Ι.Κ.Α. που ισχύει (Όλες οι εργασίες που αφορούν στην ανωδομή αφορούν σε στεγασμένα επαγγέλματα).
• Οι αυξημένοι συντελεστές κάλυψης που επιβάλλονται στους όρους δόμησης για κτίρια (αποθήκες εκτός σχεδίου) με φέροντα οργανισμό από χάλυβα, σε σχέση με εκείνα όπου ο φέρων οργανισμός τους αποτελείται από σκυρόδεμα, πράγμα που μας εξοικονομεί μεγάλα ποσά από αγορές γης.
• Η δυνατότητα χρήσης στο έπακρο της δυνατότητας μεταφοράς συντελεστή δόμησης η οποία ετοιμάζεται να εισαχθεί νομοθετικά στη χώρα μας, με αύξηση του ύψους των κτιρίων.
• Τα σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιούνται για την  πλήρωση των κτιρίων αυτών έχουν μικρή αναλογία κόστους προς απόδοση.
• Είναι εύκολα επεκτάσιμα. Αρκεί απλά τις περισσότερες φορές η αφαίρεση των υλικών πλήρωσης και η προσθήκη επιπλέον στοιχείων στον φέροντα οργανισμό.
• Έχουν μικρό κόστος συντήρησης ιδιαίτερα αν χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες βαφές ή γαλβανισμός του σκελετού πριν την τοποθέτηση.
• Δεν παρουσιάζουν προβλήματα με τον σεισμό με συνεπακόλουθο την έλλειψη ανάγκης για μετασεισμικές επιδιορθώσεις.
• Ο πρακτικά απεριόριστος χρόνος ζωής τους σε σχέση με τη συμβατική δόμηση του οπλισμένου σκυροδέματος του οποίου οι βλάβες στο χρόνο είναι μη αναστρέψιμες.

Η συνδεσμολογία των μετάλλων γίνεται πάντοτε σύμφωνα με την στατική μελέτη του μηχανικού μας.

 

2. ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Η εταιρία μας μπορεί επίσης να κατασκευάσει οποιαδήποτε μεταλλική κατασκευή (από χάλυβα, σίδερο κλπ) όπως πέργκολες, κάγκελα, πόρτες γκαράζ / κήπου κλπ., με χαμηλό κόστος και άψογο τελικό αποτέλεσμα.